Spara på träningen

Årskostnaden för ett gymkort kan motsvara en resa långt söderut och den som inte utnyttjar medlemskapet till max förlorar pengar på detta. Man måste dock inte vara medlem på ett dyrt gym för att hålla sig i form. Genom att använda sig av alternativa träningsmetoder så kan man spara på träningen. Dessutom så kan man ta det lite lugnt med det där med träningskläder. Bra skor är viktiga men det finns inga bevis på att man tränar bättre i coola slims än vad man gör i ett par vanliga mysbyxor.

Träna hemma
Genom att gå ut och springa eller gå så får du riktigt bra konditionsträning. Cykling och roller blades är också träning som är kul och enkel att syssla med. Det kostar ingenting att utnyttja den lokala slingan i skogen eller att promenera raskt genom staden. Med bra musik i hörlurarna så kommer man långt utan att bli trött. Promenader kräver heller inga särskilda träningskläder förutom bra skor som ger det stöd som man behöver då man går långt i snabb takt.

Träna med vänner
För att inte missa träningstillfällen så är det smart att boka tid med vänner. Promenera till jobbet med en arbetskamrat eller ge dig ut för att jogga med en god vän. Avsluta promenaden eller joggingen med lite situps och armhävningar samt stretching. När du börjar fråga vänner och bekanta om de vill hänga med så kommer du att bli förvånad över hur många som faktiskt vill träna på det här sättet och spara pengar tillsammans med dig.