Julhandla i god tid

Det finns många tips som man kan ta till sig för att göra julen billigare och det är inte att dra ner på kvaliteten eller liknande utan det handlar helt enkelt om rätt planering.

Planera ordentligt
Att planera är A och O när det gäller ekonomi, i juletider eller i övrigt. Och när det handlar om jul är det lite extra planering som kan göra att du får en jul som är perfekt och som du verkligen har råd med.

Jag gör till exempel så här:

Jag ser alltid till att börja handla i tid. Att vara ute i sista sekunden leder många gånger till att man spenderar mer. Stressen gör att du handlar saker som kostar mer än du har tänkt dig men också att du köper saker som du inte hade räknat med. Har du däremot gott om tid hinner du jämföra priser och verkligen hitta det som är billigast. Dessutom om du börjar tidigt hittar du också saker som är prissänkta och kan spara massor med pengar på detta.

Varför inte till exempel börja handla direkt efter detta årets jul inför nästa och använda sig av julklappstips som kommit ut under årets säsong. Då är många saker 50% billigare eller till och med mer.

Om du försöker att göra som jag kommer du att se att du kommer att spara mer pengar än du tror och egentligen är det inte särskilt krävande alls.