Fotbolls-EM på plats

Snart drar turneringen igång och för alla vi fotbollsälskare där ute så kommer det bli en fest utan dess like. Finns många olika sätt att följa fotbolls-EM och alla har sitt favoritsätt. I de flesta fallen hade jag skrivit att det bästa sättet att följa turneringen på är att vara på plats. Detta är faktiskt första gången som jag inte ens hade åkt om jag hade fått biljetterna gratis. Tyvärr har värdlandet Ukraina på många sätt gjort bort sig. Det kanske inte är värdlandet man ska skylla på utan själva företagen.

Dyrare priser på plats
En sak som hänt är att hotellpriserna har mer än tiodubblats under EM. jag har sett vissa program på TV som visar att en gammal dam hyr ut sitt minst sagt ruttna rum för runt 100 Euro natten. Jag har pratat med människor som har varit i Ukraina tidigare och de säger att Ukraina är bland de billigaste länderna att semestra i. Trevlig befolkning och bra priser. Jag tror dem men nu verkar de mörka krafterna tagit över. Då kanske vissa av er säger ”sluta klaga det är ju bara att ta in på campingen”. Då säger jag till er att campingen inte ens är nära färdig. De började med den alldeles för sent och min gissning är att det kommer vara en camping som i Sverige inte ens hade fått kalla sig för camping. Jag hoppas verkligen att jag har fel och att campingen står färdig till den 11 Juni då Sverige premiärspelar mot värdnationen Ukraina.

Politiska läget
En annan anledning till varför jag väljer att inte åka till Ukraina är deras politiska läge. De kallar sig för en demokrati men de förföljer meningsmotståndare och just när detta skrivs sitter ledaren för oppositionen i fängelse och lär göra det i några år framöver. På grund av detta så tycker jag det är konstigt att Ukraina får stå som värd för Fotbolls-Em över huvud taget. Det är inte som så att landet var en blomstrande demokrati när UEFA tog beslutet att Polen och Ukraina skulle få stå som värdar. För mig blir det fotboll framför TV:n.