Hur snabbt kan man få ett mikrolån?

Om det är en helt vanlig vardag och man gör en ansökan om sms lån hos en bra kreditgivare så kan man ha pengarna på sitt bankkonto inom en halvtimmes tid. Det finns till och med kreditgivare som lovar att pengarna är på plats en kvart efter det att man blir beviljad lånet. Man kan alltså få ett mikrolån vansinnigt snabbt, men för att det här ska vara möjligt så måste följande vara på plats:

  • Man ska ha en ekonomi som möjliggör snabblånet
  • Man måste ha ett bankkonto som möjliggör snabb överföring av pengarna
  • Det måste vara vardag och inom den tidsram som kreditgivaren anger för snabba pengaöverföringar
  • Man måste leva upp till alla regler och krav som gäller för snabblånet

När ovanstående råder så kan man alltså på en kvart få allt från några hundralappar till några tusenlappar insatta på det privata bankkontot. Ibland tar det längre tid och det kan bero på att man kanske hör av sig precis innan helgen och att man då får vänta till följande måndag för att transaktionen ska gå igenom, och ibland så kan det vara så att saker som kreditupplysningar tar lite längre tid. Oavsett om man får vänta någon dag eller två så råder det inga tvivel om att det här är mycket snabba lån.

Även i de övriga nordiska länderna, har denna marknad börjat växa sig allt starkare. Men man ska komma ihåg att denna form utav lån inte lämpar sig för alla, för vissa så kan det vara bra om det tar lite mer tid eftersom mer tid betyder att man hinner fundera lite mer på om man verkligen vill ta lånet eller inte.